Velikonoce se blíží a velikonočními recepty se to všude jen hemží. Nadcházející Zelený čtvrtek je ideální příležitostí pro zpestření jídelníčku a vyzkoušení něčeho nového. Namísto klasických jídel se špenátem můžete experimentovat třeba s novými, a ne až tak častými ingrediencemi.
V minulosti se v tento den připravovala jídla z různých druhů divokých jarních bylin jako je kopřiva, medvědí česnek nebo bršlice, která symbolizovala obnovu a energii přicházející s jarem.
Proč si tedy nezpestřit letošní talíř „na zeleno“ něčím netradičně tradičním? Vyzkoušejte jahelné palačinky s medvědím česnekem plněné čerstvým sýrem se sušenými rajčaty.
Jáhly jsou lehce stravitelnou obilovinou, která nezatěžuje tělo lepkem. Dá se z nich vykouzlit téměř cokoli, pokrmy naslano i nasladko, kaše, nákypy, noky nebo placky.
Medvědí česnek dodá pokrmu jemně pikantní chuť a navíc obsahuje celou řadu prospěšných látek.
TIP: Natrhané/nakrájené v polévce chutnají jako těstoviny 😉
Ať už se rozhodnete vyzkoušet jahelné palačinky nebo si připravit jiný tradiční či netradiční pokrm, užijte si jej s chutí a radostí! Veselé Velikonoce!